Slik finner du Selhurst Park

Det blir sagt at Selhurst Park er en av de vanskeligste banene å finne i ligasystemet. Dersom du tar deg fram med bil er nok dette sant, da man jo må manøvrere seg gjennom London trafikken, men de færreste skandinaver vil jo benytte seg av denne transportmetoden. Følg denne guiden, så skal du nok komme deg greit frem.

Skal du se Palace live er det absolutt beste framkomstmiddelet å benytte toget. Nedenfor skisserer vi de ulike alternativene du har når du skal se The Eagles i aksjon. De fleste turister har base i sentrale London og rutene tar derfor (stort sett) utgangspunkt derfra.

ALTERNATIV 1:
Tog fra Victoria til Selhurst stasjon. Lokaltoget går både titt og ofte fra Victoria stasjon så det er ikke vanskelig å komme seg nedover. Når du sitter på toget ser du Holmesdale Road tribunen på venstre side rett før Selhurst. Det tar om lag 10 minutter å gå fra stasjonen til banen. Stadion er synlig hele veien. Det er dårlig med puber i dette området, Clifton Arms ligger rett ved banen, men kan være vrient å få adgang til. Selhurst Arms er et annet alternativ ikke langt fra jernbanen.

ALTERNATIV 2:
Tog fra Victoria til Thornton Heath. Dette er samme reiserute som over men du går av på stasjonen før Selhurst. Ta til venstre ut av stasjon og deretter til høyre i rundkjøringen rett nedenfor. Følg gata nedover til bortepuben på venstre side av veien. Da tar du til venstre inn Whitehorse Lane og etter et par hundre meter er du der. Det tar 10-12 minutter å gå fra stasjonen til banen. Det er godt med puber i området, men banen er ikke synlig før du nærmest snubler oppå den.

ALTERNATIV 3:
Tog fra Victoria eller London Bridge til Norwood Junction. Fra begge disse jernbanene er det enkelt å komme seg til stadion. Dersom du reiser fra London Bridge trenger du bare å passe på å IKKE gå av ved Millwall sin bane istedenfor.

Ut av stasjonen følger du gate oppover et stykke før du tar til venstre og går rett på Holmesdale Road. Banen er ikke synlig før du er rett ved, men det er vanligvis enkelt å bare følge strømmen av folk. Massevis av gode Palace puber i området rundt stasjonen.

Fra alle stasjonene er det dessuten skiltet til Selhurst (se etter brune skilt med Selhurst park på).

ANDRE ALTERNATIVER:
Lander du på Gatwick kan du ta toget derfra til East Croydon. Der kan du enkelt bytte til lokaltoget hvor Selhurst eller Norwood Junction er neste stopp.

Fra sentrale Croydon kan du selvsagt ta toget eller bussen. Flere busser kjører nært Selhurst Park og tar om lag 10 minutter opp til banen.

En feil mange gjør er at de drar til Crystal Palace istedenfor Selhurst. Du skal IKKE til Crystal Palace – så ikke fall for den fristelsen. Crystal Palace er et godt stykke fra Selhurst og da er taxi det beste alternativet.

Her har du et kart med diverse overnattingssteder og puber, samt stasjoner i tilknytning til Selhurst Park:

Vis Crystal Palace - overnatting, puber og transport i et større kart