CPSN on tour

Fellestur

Crystal Palace Supporters Norway arrangerer to fellesturer til England per (Covid-19-frie) sesong. Høstturen finner som regel sted i oktober/november, i forbindelse med en hjemmekamp. Vi har, gjennom glitrende innsats fra tidligere turleder og nåværende leder i supporterklubben, Kenneth Haraldsen Bjørneng, fått en god dialog med Palace. Dette har ført til at vi har fått reservere en stor bunke billetter til vår valgte hjemmekamp, det være seg om motstanderen heter Arsenal, Chelsea, QPR eller Everton. Tidligere medeier Steve Browett har ved flere anledninger stilt opp og møtt oss før kamp. Ved vårt første møte spanderte mannen også klubbens eget Palace Ale på alle som var med (og over 18!).

Det er ikke bare Browett vi har møtt, også Jonathan Parr og Brede Hangeland stilte opp og slo av en prat før og etter kamp da de var i klubben. Mark Bright og Johnny Williams har vi møtt og også en sympatisk Osman Sow slo av en prat. Den svenske spissen gjorde aldri karriere i Palace, men var likevel et hyggelig innslag for en skandinavisk supporterklubb og kunne blant annet fortelle litt om hva som førte til at han endte opp med en kontrakt med klubben.

Utover møte med Palace-folk har vi gjerne sosiale tilstelninger, som pub til pub-runder, restaurantbesøk og annet. Dessuten er det gjerne en bra gjeng som dukker opp på en skikkelig engelsk frokost på Wetherspoons-puben The George.

Etter at Kenneth har etablert fellesturene og dialogen med klubben, er det de siste sesongene Thorbjørn Tvegård som har ledet fellesturene, i samarbeid med Anne-Britt Karunaratne, som bor i Sør-London. Turene har blitt så populære at vi har vært nødt til å sette et tak på antall påmeldte, utfra hvor mange billetter klubben kan reservere for oss. Når det gjelder flybilletter og hotell, er dette noe deltakerne må ordne selv, men vi er selvsagt behjelpelige med dette. Det anbefales på det sterkeste å fly til Gatwick Airport, så sant det er mulig, herfra er det nemlig bare et kvarters togtur til East Croydon, der de aller fleste har sin base! De fleste bor på et av de mange hotellene like ved East Croydon stasjon. Vi svarer selvsagt så godt vi kan på alle spørsmål om logistikk og losji.

Blant kampene vi har overvært i fellesskap er det målrike oppgjør som 5-1 mot Newcastle og  2-2 mot Everton, samt dobbeltoppgjørene mot Portsmouth og Reading i november 2011, som begge endte 0-0. Vi har sett London-oppgjør mot QPR, Arsenal, Chelsea og West Ham og vi har også fått med oss en viktig 1-0 seier over Watford. Den aller første fellesturen fant sted tilbake i 2002, da vi som var med fikk gleden av å se erkerival Brighton bli holdt igjen på stadion etter kampen som Palace vant 5-0! Et par dager senere tok vi dessuten bussen nordover og så Palace snu 0-2 til 4-3 over Walsall! Vi var også på plass under klubbens største seier i Premier League, da Leicester ble beseiret 5-0.

Det har etter hvert blitt mange turer og under følger en liste over kampene vi har overvært. Omtale av noen av turene kommer siden.

Vedlegg

Kampene vi har sett

2002
Palace - Brighton 5-0
Walsall - Palace 3-4
2010
Palace - Millwall 0-1
2011
Palace - Reading 0-0
Palace - Portsmouth 0-0
2012
Palace - Blackburn 2-0
Palace - Ipswich 5-0
2013
Palace - Arsenal 0-2
2014
Palace - Southampton 0-1
Palace - Chelsea 1-2
2015
Palace - Newcastle 5-1
2016
Newcastle - Palace 1-0
Palace - West Ham 0-1
2017
Palace - Watford 1-0
Palace - Everton 2-2
2018
Palace - Leicester 5-0
Palace - Tottenham 0-1
2019
Palace - Huddersfield 2-0
Palace - Liverpool 1-2
2020
Palace - Watford 1-0
2022
Palace - Southampton 1-0
2023
Palace - Everton 0-0