Fellestur

Jonathan Parr er sånn noenlunde komfortabelt midtpunkt sammen med Joniesta.

Jonathan Parr er sånn noenlunde komfortabelt midtpunkt sammen med Joniesta.

Crystal Palace Supporters Scandinavia har gjort det til en tradisjon å arrangere minst én fellestur hver sesong. De siste årene har det faktisk blitt til to turer i løpet av sesongen! Høstturen finner sted i oktober/november, i forbindelse med en hjemmekamp. Vi har, gjennom glitrende innsats fra Kenneth Haraldsen Bjørneng, fått en god dialog med Palace, ikke minst med medeier Steve Browett. Dette har ført til at vi har fått reservere en stor bunke billetter til vår valgte hjemmekamp, det være seg om motstanderen heter Arsenal, Chelsea, QPR eller Everton. Steve Browett har ved flere anledninger stilt opp og møtt oss før kamp. Ved vårt første møte spanderte mannen også klubbens eget Palace Ale på alle som var med (og var over 18!).

Det er ikke bare Browett vi har fått møte, også Jonathan Parr og Brede Hangeland stilte opp og møtte oss enten før eller etter kamp da de var i klubben. Mark Bright og Johnny Williams har vi møtt og også en sympatisk Osman Sow slo av en prat. Den svenske spissen gjorde aldri karriere i Palace, men var likevel et hyggelig innslag for en skandinavisk supporterklubb og kunne blant annet fortelle litt om hva som førte til at han endte opp med en kontrakt med klubben.
Utover møte med Palace-folk har vi gjerne sosiale tilstelninger, som pub til pub-runder, restaurantbesøk og annet. Dessuten er det gjerne en bra gjeng som dukker opp på en skikkelig engelsk frokost på Wetherspoons-puben The George.

Bemerk at dette er puben The White Horse, og ikke The White Ho...

Bemerk at dette er puben The White Horse, og ikke The White Ho…

Kenneth har vært vår turansvarlige i en årrekke og skal ha stor honnør for sitt utrettelige arbeid med å sy sammen et program for en etter hvert stor gjeng Palace-supportere fra nord. Turene har faktisk blitt så populære at vi har vært nødt til å sette et tak på antall påmeldte, utfra hvor mange billetter klubben kan resevere for oss. Når det gjelder flybilletter og hotell, er dette noe deltakerne må ordne selv. Det anbefales på det sterkeste å fly til Gatwick Airport, så sant det er mulig! Vi svarer selvsagt så godt vi kan på spørsmål om bosted og transport! De fleste bor på et av de mange hotellene like ved East Croydon stasjon. En liten guide til disse hotellene finner du her: crystalpalace.no/hotellguide

Blant kampene vi har overvært i fellesskap er det målrike oppgjør som 5-1 mot Newcastle og  2-2 mot Everton, samt dobbeltoppgjørene mot Portsmouth og Reading i november 2011 som begge endte 0-0. Vi har sett London-oppgjør mot QPR, Arsenal, Chelsea og West Ham og vi har også fått med oss en viktig 1-0 seier over Watford. Den aller første fellesturen fant sted tilbake i 2002, da vi som var med fikk gleden av å se erkerival Brighton bli holdt igjen på stadion etter kampen som Palace vant 5-0! Et par dager senere tok vi dessuten bussen nordover og så Palace snu 0-2 til 4-3 over Walsall!

Program fra tidligere fellesturer ligger vedlagt og vi skal også få på plass noen artikler fra Ørneblikket med omtaler av fellesturene!

Vedlegg