Overnatting

Croydon er en av Londons største bydeler, og følgelig er det også mange overnattingssteder her. Ikke alt er like stuerent (bokstavelig talt), så her er en guide til ulike overnattingssteder som andre skandinaver har benyttet i forbindelse med fotballtur til Selhurst Park og Croydon. Omtalene er basert på førstehånds erfaringer, men om man ønsker enda flere omtaler, så skulle det ikke være noe problem å finne fyldige omtaler via Google.

De fem første omtalte hotellene må sies å være supporterklubbens favoritter, og disse ligger alle innenfor en radius på en drøy fotballbane. Disse hotellene er alle kun noen minutters gange fra East Croydon stasjon, som har direkteforbindelse til Gatwick og London Victoria. Vi har ingen problemer med å anbefale alle disse fem, men vær obs på at det er forskjell på standarden (og derfor også prisene).


Wellesley Road
Croydon
CR0 9XY

Jury’s Inn

En favoritt blant mange. Gode priser, et rom kan du få for mellom 49-79 pund, selvsagt avhengig av sesong og tilbud, vanligvis ligger det på i underkant av 60 pund per natt. God standard, god hotellbar og ligger fem minutter unna East Croydon Station. Et pluss at buss 468 rett utenfor går direkte til Selhurst Park! Frokost kan kjøpes på hotellet, og er helt ok, om enn i dyreste laget. Gå heller på The George i George Street, for en stor, engelsk frokost til en lavere pris!


1 Lansdowne Rd
Croydon
CR9 2BN

The Lansdowne Hotel Croydon

Ligger rett over gaten for Jury`s og kort gange fra East Croydon Station. Er et godt alternativ i «hotell» området i Croydon. Er du tidlig ute så er det meget gode priser her. Hotellet tilbyr bla.: Basseng, treningsrom, gratis Wifi til sine gjester. God størrelse på rom og bad. Tommel opp fra Kenneth


6 Lansdowne Rd
Croydon
CR9 2BN

Premier Inn Croydon Town Center

Ny konkurrent i gata, større konkurranse bedre priser! Hotellet ligger rett ved siden av Jury`s, kort gange fra East Croydon Station. Premier Inn er en kjede med utallige hoteller over hele UK. De beste prisene finner du på deres nettsider. Kenneth betalte £50 for to netter i desember 2013. Hotellet tilbyr «self check inn», du checker inn på forhånd, taster litt på en automat ved ankomst og maskinen spyr ut kvittering og nøkkelkort. Tok 2 minutter. Ligger i samme gate som flere av overnevnte hoteller. Rommet bar preg av å være nytt, meget god seng. Tommel opp fra Kenneth


Norfolk House Wellesley Road
Croydon
CR0 1LH

Travelodge London Croydon Central Hotel

Travelodge Croydon Central ligger et steinkast unna Jury’s Inn, men et lenger stykke unna hvis vi regner i standard. Travelodge er hotellenes svar på RyanAir, det vil si at her spares det på alt. Et stykke såpe følger dog rommet… Kenneth kan fortelle at han har god erfaring med Travelodge i England, men at Croydons utgave er blant de mer slitne. Det store plusset er prisene og beliggenheten. Bestill i god tid, og du kan få rom helt nede i 20 pund! Enkel hotellbar med mat.


30 Dingwall Road
Croydon
CR0 2NB

Hampton by Hilton

Hampton by Hilton har høy standard og ligger i umiddelbar nærhet til East Croydon station. Betjeningen gjorde et godt innrykk da undertegnede besøkte hotellet i desember 2013. Rommene er tiltalende om enn noe små. God frokost.

Prisene varierer fra ca 65 -110 pund pr natt, men man kan være heldig å finne rom til 50 pund ved enkelte anledninger. De fleste weekender er det mulig å få rom til 69 pund natten. WIFI og frokost er inkludert i prisen noe som gjør hotellet til et godt alternativ for de som ønsker forholdsvis høy standard til en akseptabel pris. Hampton by Hilton må for øvrig ikke forveksles med Hilton Croydon Hotel, som ligger mindre sentralt og som er omtalt nedenfor!

Holiday Inn Express – hiexpress.com
1 Priddys Yard
Et sentralt hotell i Croydon, like ved shoppinggata High Street. Her må du nok belage deg på støy utover kvelden, da det er mange utesteder med ivrige ungdom i nærheten. Bestiller du i god tid kan du få en brukbar pris her, eksempelvis 35 pund ved bestilling noen måneder i forveien, også i helgen. Standarden er helt midt på treet, og bærer noe preg av at det er et billigkjedekonsept for unge reisende.

Croydon Park Hotel – croydonparkhotel.com
7 Altyre Road
Croydon Park Hotel ligger også i kort avstand fra East Croydon Station. Hotellet pryder seg med fire stjerner men i følge Espen er det noe eldre standard. Prisene er ok til London å være, men ligger som regel noe høyere enn de andre hotellene på lista. Fin hotellbar!

Alpha House Hotel
99 Brigstock Road
Alpha House Hotel er vel mer for Bed & Breakfast å regne, men i følge Kai var det «veldig ok. Rimelige priser, fine rom og bra frokost!» Om noen har nyere erfaring med Alpha House, mottas det gjerne.

Hilton Croydon Hotel – hilton.com
101 Waddon way, Purley way
Et fint hotell, dog noe usentralt i forhold til downtown Croydon og ikke minst Selhurst Park. I gangavstand til f.eks George Street er det ca 32 minutter gjennom boligområder. Med buss tar det 20 min. Det som er slående med dette hotellet er at det ofte kommer opp som det billigste alternativet i Croydon. Hotellet er også ofte benyttet av bortelaget (Readingspillerne bodde der da jeg var innlosjert). Rent og pent og absolutt et alternativ dersom man har tid, lyst og anledning til å bo litt desentralt. Rett ved hotellet ligger Purley Way Playing Fields. et fint sted/park å tilbringe noen timer i solen, med en fotball, eller lesestoff.

Crystal Lodge Hotel – crystallodgehotel.co.uk
49 Brigstock Rd, Thornton Heath
Et typisk Thonton Heath overnattingssted. 9 rom uten de helt store fasiliteter. Gamle og slitte senger og en frokostbuffet som er helt greit å hoppe over. For en natt er det helt greit å benytte Crystal Lodge som base camp, men du tar ikke med deg kjæresten hit for en romantisk weekend i syd-London. Innehaveren snakker (med litt godvilje) litt engelsk. Prisen er kurant, men du får det du betaler for. 19 minutters gange til Selhurst Park og 21 minutters gange til The White Horse Pub. Er du glad i kylling, er Thornton Heath riktig plass å være, da de fleste kjøkken i området har varianter av grillet kylling på menyen.


Vis Overnatting i Croydon i et større kart