6. juni 2022

Nesten avansement i supportercupen

Endelig var det tid for supportercup igjen! I år fant turneringen sted på Hundsund kunstgress på Snarøya, og sola strålte på lagene som stilte i sine respektive farger. For Crystal Palace Supporters Norway stilte hele 10 mann denne gangen, et fremmøte vi må si oss fornøyd med. I tillegg var det også noen Palace-supportere som stilte opp og heiet!

I første kamp møtte vi Fulham, som tok en tidlig ledelse. Vi jobbet godt men det raknet mot slutten av de lange 20 minuttene kampen varte, og dessverre endte det med 0-4.

Den neste kampen var mot Tottenham 2, et lag som hadde tapt sin første kamp mot Bolton med 0-3. I en jevnspilt affære tok CPSN ledelsen etter en assist fra Øystein og scoring av Christian. Spurs slo tilbake med to mål, inkludert en tvilsomt idømt straffe. Heldigvis dukket Terje opp ved bakerste stolpe og kunne ekspedere et perfekt innlegg fra Kim-André i mål. 2-2 og ett poeng.

Siste gruppespillskamp var mot Bolton, som utvilsomt stilte som favoritter etter to strake seire. CPSN la seg fornuftig bakpå og i kjent Hodgson-stil lot vi motstander føre ball. Bolton fikk etter hvert innkast og hadde en Rory Delap-klone som kastet ballen helt inn mot bakerste stolpe der en medspiller fikk stanget ballen i mål. Resten av kampen var preget av rimelig bedagelig tempo med et CPSN som fortsatt holdt god stand og ventet på kontringer. Helt på tampen brøt Christian en Bolton-pasning og fikk sendt ballen til Roar, som på sin side avanserte og sendt ballen tilbake til Christian, som ekspederte kula i nettet. 1-1 og vi parkerte bussen og innkasserte nok et poeng!

2 poeng skulle ikke holde til avansement, men etter at de fleste av våre utvalgte hadde forlatt kamparenaen kom en beskjed om at Fulham måtte trekke seg grunnet mangel på spillere til sluttspillet og at Palace fikk plassen i 8. delsfinalen. Dessverre(?) var vi spredd for alle vinder og måtte takke høflig nei til plassen. Men neste år…

Vinner av turneringen ble for øvrig Ipswich. Bolton, som vi klarte ett poeng mot, tok bronse i turneringen.