13. januar 2019

Fem spillere ut

Overgangsvinduet er åpent og det har skjedd litt av hvert hos Palace. Dog kun avganger i skrivende stund! For de fleste har vel fått med seg at Jonathan Williams har forlatt Palace, mens både Jason Puncheon og Alexander Sørloth er lånt ut.

Førstnevnte har vært i Palace i hele 17 år, sjelden som førstevalg, men av mange ansett som et stortalent omtrent inntil det siste, selv om han har blitt 25 år. Hans beste periode var antakelig i opprykkssesongen 2012-2013 da han var i førsteelleveren regelmessig og også startet playoffinalen mot Watford. Dessverre har Joniesta hatt mange skader i løpet av karrieren og det har gjort sitt til at han aldri har tatt det siste steget og fått ut potensialet sitt. Han har vært utlånt til flere klubber, deriblant Ipswich og Sunderland og vært en populær figur også der.

Nå er det klovnene i Charlton som er Joniestas arbeidsgiver og jeg har sikkert alle med meg når jeg ønsker han lykke til videre i karrieren, måtte skademarerittene dine være over!

Jason Puncheon ankom Palace sammen med en haug andre spillere da vi rykket opp i 2013 og gjorde seg markert med flere mål og for så vidt også en av tidenes dårligste straffer mot Tottenham. Han var i lang tid en spiller som vi ikke klarte å vinne uten, ikke ulikt den betydningen Zaha har hatt de siste par årene. Han var Palace-supporter fra barnsben av, noe som var tydelig da han scoret vinnermålet mot Norwich våren 2015 og ikke minst da han ga oss ledelsen i FA-cupfinalen samme år - et øyeblikk som alle husker! Kontrakten til Punch utløper til sommeren og frem til da skal han forsøke å hjelpe Huddersfield å berge plassen i Premier League. «One of our own!»

Det er gøy med nordmenn i Palace og Alexander Sørloth ankom klubben for et snaut år siden, etter et godt halvår i danske FC Midtjylland. De første kampene hans i Palace-trøya var mot god motstand, som Manchester Utd, Tottenham og Chelsea, og han viste blant annet frem god fysikk. Dessverre har det ikke tatt helt av for Sørloth i rødt og blått og det har foreløpig blitt med én scoring, da han senket Swansea i Carabao Cup. Nå gjenforenes han med den danske treneren Jess Thorup, som er sjef i belgiske Gent. Han skal være i Belgia frem til sommeren, og kommer forhåpentligvis tilbake til Palace med både gode erfaringer og god selvtillit. Lykke til, Alexander!

Vi tar også med at Jordon Mutch har forlatt klubben. Mutch ble kjøpt fra QPR men lyktes aldri med å få en fast plass på laget eller få en plass i Palace-supporternes hjerter… Men lykke til videre.

Den siste spilleren som har forlatt Palace foreløpig, er Nya Kirby, som har gått på lån til Blackpool i League One ut sesongen. Nya er en spennende spiller, offensiv midtbane, som forhåpentligvis får god erfaring med førstelagsspill frem til sommeren. Lykke til!

Skrevet av christian
Nettredaktør

Nyheter fra CPSN

23. januar 2022
13. desember 2021
12. november 2021
29. oktober 2021