22. desember 2016

Pardew sparket

I dag annonserte Crystal Palace FC at Alan Pardew har fått sparken! Klubben takker for de bidragene han har gjort, ikke minst med cupfinale i vår.

[column size="one-half"]

[/column]

[column size="one-half" last="true"]

[/column]

Det antas at Pardew kompenseres med nærmere 5 millioner pund! Favoritt til å overta er i øyeblikket Sam Allardyce, skal vi tro diverse kilder og bookmakere.

Alan Pardew ble ansatt for ganske nøyaktig to år siden, da han tok over for Neil Warnock som hadde ført oss ned i nedrykksstriden. Etter at Pards tok over, gikk det meget bra, og Palace klatret fra nedrykksplass til topp ti samme sesong. 2015 skulle vise seg å være et vanvittig bra år for Palace, som tok med seg vårformen inn i sesongen 2015-2016 og var oppe på femteplass for ett år siden. Kun målforskjell skilte oss fra Champions League-plass på det tidspunktet!

Men om 2015 var bra, så har 2016 vært begredelig. Fra topplassering falt vi raskt nedover etter nyttår, da vi så mer ut som et nedrykkslag enn som et Europa-lag. Cup-eventyr ble det dog, da Pardew førte oss til finale, hvor vi som kjent tapte 1-2 etter å ha ledet 1-0 over Manchester United.

Vårsesongens form har dessverre fortsatt inn i inneværende sesong, med et hederlig unntak september, da vi faktisk tok så mange poeng at Pardew var blant kandidatene til månedens manager! Seks ligatap på rad ble etterfulgt av fire poeng mot Southampton og Hull, og deretter to knepne tap for Man. United og Chelsea. Mange supportere, undertegnede inkludert, hadde etter hvert mistet troen på at trenden skulle snu under Alan Pardew, og nå har altså også styret gjort det.

Takk for fine stunder og cupfinalen, og lykke til videre, Alan!