1. oktober 2016

Sterkt poeng på Goodison Park

Friday Night Football er Sky Sports' nye satsning og det var Palaces tur i går, da vi besøkte Evertons Goodison Park. Everton har startet sesongen tålelig bra, noenlunde som oss, og skulle by på farligheter for Pardews utvalgte spillere. Likevel var det dommer Jon Moss som stilte seg i sentrum, da hjemmelaget fikk frispark etter et høyt spark fra Damien Delaney. Phil Jagielka brukte utvilsomt hender på ballen, men dommeren mente tydeligvis at det var greit ettersom Damos fot var i ansiktshøyde. Andre dommere kunne fort blåst andre vei eller gitt indirekte frispark til Everton, men frispark ble det. Evertons belgiske stjerne Romelu Lukaku banket like godt ballen rett i mål, over en mur som sto som fastgrodd, til Steve Mandandas fortvilelse.

Ledelsen holdt seg til pause, men nok en gang skulle Palace heve seg etter hvilen. Vår belgiske stjerne Christian Benteke ville ikke være dårligere enn sin landsmann, og da meget gode Joel Ward slo et presist innlegg til den store spissen, headet han ballen nydelig inn via stolpen. Har vi ligaens beste hodespiller? Senere i kampen kom Jon Moss atter i fokus, da han måtte konferere med sin assistentdommer etter at Damien Delaney hadde headet inn det vi trodde var 2-1 til Pardews menn. Det viste seg at kamplederne mente det var offside og målet ble annulert. I ettertid kan det se ut som James McArthur var i offside, men at han ikke var nær ballen som kom fra Damos hode. Vanskelig situasjon, og både Everton- og Palace-supportere har hatt delte meninger om hva som er riktig. McArthur selv mente at det var en korrekt avgjørelse. Det endte til slutt med 1-1 i en kamp som hadde latterlig mange gule kort, til tross for at det aldri var stygt, med hederlig(?) unntak av Yannick Bolasies grisetakling av Ward. Godt poeng, men er vi en anelse skuffet over at vi ikke tok alle tre?

Skrevet av christian
Nettredaktør

Nyheter fra CPSN

15. september 2021
6. september 2021