5. august 2016

Brede Hangeland legger opp

Det kom ikke som noe sjokk da Brede Hangeland ikke fornyet kontrakten i sommer, etter to år i Palace. Siden han forlot Selhurst Park har han blant annet kommentert fotball-EM, der han så sitt snitt til å kritisere Mark Clattenburgs innsats i FA-cupfinalen. Vel, i dag offentliggjorde siddisen at han legger opp som fotballspiller og samtidig blir en permanent del av TV2s fotballekspertpanel.

Brede debuterte for Palace i august 2014, da han sendte oss i ledelsen mot Arsenal, i en kamp vi senere tapte 1-2. Siden den gang ble det ytterligere ett mål i drakta vår, og totalt 21 kamper for oss i Premier League. Sist høst gjorde han en strålende innsats i flere kamper, og mottok prisen som månedens spiller i oktober fra vår sponsor Mansion Group. Likevel valgte Pardew etter hvert å bruke Delaney i forsvaret sammen med Scott Dann.

Trofast var Brede Hangeland til det siste, og har endog hatt enkelte speideroppdrag for klubben, i følge assistentmanager Keith Millen.

Takk for innsatsen, Brede, du kan se tilbake på en karriere som en glimrende Premier League-midtstopper!