2. juni 2016

AJ senket Brighton

Vel er vi trege med nyhetsinnleggene her, men overskriften er ikke myntet på AJs hattrick mot Brighton for 14 år siden! Overskriften sikter til at AJ avgjorde årets utgave av veldedighetskampen mellom Palace og Brighton. Hvert år går REMF-kampen mellom supportere av de to rivalene, til minne om Brighton-supporter Robert Eaton, som ble drept i terrorangrepet mot New York 11. september 2001 - Robert Eaton Memorial Fund.

I år stilte AJ altså opp for Palace, sammen med en annen gammel kjenning, Shaun Derry. Til tross for at Brighton ledet 2-0 endte det hele med seier 3-2 til Palace, bl.a. etter to mål av vår gamle storscorer Andy Johnson. Det hører med til historien at Derrys pausetale visstnok bidro sterkt til at Palace-laget hevet seg etter pause og snudde kampen.

Det er selvsagt noe prestisje knyttet til oppgjøret, men viktigst er det å vise at selv bitre rivaler kan stå sammen for gode formål! Medeier i Palace, Steve Browett, bidro med £5000 som førte til at samlet sum for året ble på hele £20000 - ny rekord! Pengene går til ulike veldedige formål, mye knyttet opp mot vanskeligstilte barn som får sjansen til å ha det gøy med å spille fotball.

More than 500 children from New York, Africa, South Africa, Croydon and Sussex have been given the opportunity to play football in memory of Robert. Everyone involved is determined to continue to support good and worthy causes in the local area and beyond. What better way to honour Robert's memory?

I den anledning er det lov å si: Heia Brighton og Palace!