11. mars 2016

Palace til semifinalen – møter Watford!

Det var minutter unna omkamp, men Palace avgjorde oppgjøret mot Reading på tampen. FA-cupens kvartfinale var åpen lenge, selv om Palace så farligst ut. Likevel var Reading farlig frempå ved flere anledninger, ikke minst vingen deres Ola John, som vi har vært linket til tidligere. Han hadde to kjempesjanser, den ene etter en feil av Hennessey, den andre reddet mesterlig av samme mann.

Med kun fem minutter igjen av ordinær tid, kløner hjemmelagets Michael Cooper det til, da han hindrer Yannick Bolasie med armen innenfor 16-meteren. Ingen soleklar straffe, men på tide at vi får en avgjørelse i vår favør, og det er ingen tvil om at stopperen bevisst går etter Bolasie! Cooper ble for øvrig belønnet med sitt andre gule kort for forseelsen.

Cabaye har scoret på sine tidligere straffer i Palace-trøya og så også i kveld. Tidligere Lyn-keeper Ali Al-Habsi burde kanskje reddet, men 1-0 til oss og overtak mot slutten. Reading presser med 10 mann, men heldigvis har vi et par genier fremover på banen. Zaha gjør et glimrende forarbeid og dytter ballen til Emmanuel Adebayor, som spiller en nydelig stikkball til selveste Frazier Campbell. Den utskjelte spissens avslutning går via Al-Habsi og i stanga, men Campbell er først på returen og scorer sitt første mål for sesongen!

Palace er dermed i sin fjerde semifinale gjennom tidene og FA-cupen gir oss nok en etterlengtet opptur i 2016!

Oppdatering: Trekningen er foretatt og Palace skal møte Watford, som overraskende slo ut Arsenal i kvartfinalen. Kampen vil spilles i helgen 23. – 24. april og spilles på Wembley!