20. desember 2015

Supermål avgjorde for Palace

Lørdagens kamp borte mot Stoke var ingen fantastisk reklame for fotball, men ble en tett affære. Som vanlig unlot Palace å ligge under når klokka viste 45 minutter, og sannelig ble vi tildelt en straffe på overtid av førsteomgang. Zaha ble felt og selv om enkelte mener det var filming, så viste tv-bildene klart at han ble sparket i foten. Korrekt straffe. Ettersom Yohan Cabaye var ute med skade, var det Connor Wickham som skulle ta straffen, og den smelte han midt i mål, mens Stoke-keeper Butland kastet seg til siden. 1-0 til Palace og Wickhams første mål i rødt og blått!

Andre omgang var det naturlig nok Stoke som styrte, men som vanlig var vi farlig frempå på kontringer, med Bolasie og Zaha i spissen. Et kvarter før slutt var Delaney uheldig, da han i en duell fikk ballen i armen og dommeren hadde ikke annet valg enn å blåse straffe. Også denne var helt korrekt. Bojan Krkic gjorde ingen feil for hjemmelaget og det stod 1-1. Begge lag hadde sine sjanser mot slutten, og Bolasie burde scoret da han kom alene med Butland. Sistnevnte fikk dyttet ballen til corner. På denne corneren ble det litt klabb og babb i feltet innen ballen ble halvveis klarert ut av feltet til Stoke, der dukket innbytter Lee Chung-Yong opp. Sørkoreaneren brukte innsiden av høyrefoten og skrudde ballen forbi både forsvar og keeper og inn i det lengste hjørnet! Fantastisk scoring og 2-1 til Palace! Dette ble også sluttresultatet! Nok en borteseier for Pardew og Palace!

Wayne Hennessey stod for øvrig nok en kjempekamp og hadde flere viktige og gode redninger. Dessverre måtte Wickham ut med skade, som forhåpentligvis ikke holder han ute så lenge.