28. desember 2015

Målfattig jul

Juleprogrammet for Palace viste bortekamp mot formsterke Bournemouth, og hjemmekamp mot Swansea. Første kamp mot Bournemouth ble ingen høydare, det så i perioder ut til at spillerne på begge lag var relativt fornøyd med ett poeng. Ting kunne riktignok sett annerledes ut dersom dommeren hadde valgt å vise ut Harry Arter i førsteomgang, etter et par tøffe dueller og en grisetakling på Wilf Zaha. Arter slapp med gult kort og Eddie Howe så det alle andre så, at det fort kunne blitt ett kort til så Arter ble byttet ut i pausen. Alt i alt var 0-0 et greit resultat.

Mandagens kamp hjemme mot Swansea forsterket inntrykket fra Bournemouth om at vi mangler noen viktige spillere. Zaha gjorde en ok kamp, men lider av at Bolasie er skadet, ettersom for mye hviler på Wilfs triks. Begge lagene vi møtte i jula gjorde en god jobb med å få Zaha ut av fatning med tøft, tidvis ufint, spill. Mot Swansea ble det enkelte gode sjanser for Palace, ikke minst burdet Patrick Bamford scoret da han fikk ballen servert på sølvfat foran mål. Unggutten viste hvorfor det kun har blitt 119 minutter i Premier League for Palace, da han klinte til midt på en god Fabianski i Swansea-buret. Zaha burde nok også gjort mer ut av sjansen han skapte selv på slutten av kampen, men ballen ble skrudd utenfor. På overtid fikk Swansea sjansen på frispark, men Hennessey reddet mesterlig. 0-0 igjen, og vi kommer gjennom uten baklengs, men også med fattige 2 poeng.

Neste kamp kan bli tøff, da vi møter et Chelsea med ny giv. Vi stiller da uten flere skadde spillere, samt Cabaye, som pådro seg et billig gult kort mot Swansea. 31 poeng ved årsskifte er likefull ikke til å kimse av! For et år!