9. november 2015

Ny seier over Liverpool

Liverpool FC – Crystal Palace FC 1-2

Som barn var Scott Dann sesongkortholder på Anfield, og har siden flere ganger erklært sin kjærlighet for LFC. Men søndag kveld var han nådeløs når han ble matchvinner mot hans gamle helter.

Det var Yannick Bolasie som åpnet ballet etter 20 minutter med et hardt skudd innenfor 16-meteren forbi Simon Mignolet. Zaha i en av sine beste kamper hadde allerede herjet på kanten, når han la inn mot kongoleseren. Liverpools Can bommet på sin klarering, og der ventet en usedvanlig presis og konkret Bolasie, som satte ballen hardt bak i nettet.

Før pause klarte derimot Liverpool å redusere gjennom et mønsterangrep. Høyrebacken Ibe stormet ned høyresiden og la et godt innlegg inn mot Benteke og Lallana. Sistnevnte flikket ballen forbi en oppgitt Benteke. Men det var ikke uten tanke, for der stod Couthino og satte ballen forbi en utspilt Hennessey.

Palace var blitt presset hardt bakover, og mange hadde bange anelser før andre omgang. Det var likevel Palace som skapte den første store sjansen, når Zaha igjen kom gjennom på vingen, og fikk lagt til Sako på åpent mål. Hvordan han bommet der er vanskelig å forklare. Ledley og Wickham kom inn for Puncheon og Sako, og resultatet virket å være under kontroll for bortelaget, som holdt Liverpool langt unna farlige målsjanser.

På en sjelden offensiv corner mot slutten av kampen, fikk Pardew midtstopperne til å ta den lange turen opp. Etter klabb og babb mellom Mignolet og Firmino i Liverpool-forsvaret, hadde Dann en enkel jobb med å sette inn 1-2, et resultat som varte helt til slutt. Liverpool hadde ballen mest og flest skudd, men Palace viste en kvalitet i laget som gjorde at seieren aldri lå langt unna. Dermed kronet man en tredje ligaseier på rad over Liverpool.

Palace: Hennessey, Kelly, Dann, Delaney, Souare, Cabaye (Mutch 87), McArthur, Zaha, Puncheon (Ledley 79), Sako (Wickham 65), Bolasie. Innbyttere: Speroni, Ward, Hangeland, Bamford.

klopp