17. august 2015

Knapt tap mot Arsenal

En lekker Giroud-volley, en kanon fra Joel Ward og et selvmål av Damien Delaney var det som til slutt gjorde at alle poengene havnet i nord-London. Men kampen inneholdt så mye mer.

Dette var den første av to store kamper på en typisk Super Sunday i Premier League. Tidlig i den norske sendingen var det innslag om CPSS (Crystal Palace Supporters Scandinavia) , vår supporterklubb. Det anbefales alle å se dette innslaget hvor Kai, Espen, Tor Øystein og Kenneth forklarer hvorfor det aldri er kjedelig å heie på Crystal Palace. Det er også kampen mot Arsenal et godt bilde av.

Det var bortelaget som startet kampen best, og McArthur reddet heroisk et skudd fra Sanchez på linjen, etter en svært god kontring av Gunners. Etter 15 minutter var det likevel ikke til å unngå at Olivier Giroud satte ballen i nettet, når han traff med en spektakulær volley på et inlegg fra Ozil. Tyskeren kom seg greit forbi Joel Ward, etter at ballen noe uheldig først hadde slått inn i kneet på forsvaren.

Arsenal var gode i denne perioden, og keeper Alex McCarthy måtte gjøre flere kvalifiserte redninger. Da dro Palace frem en svært vakker scoring. Puncheon slo ballen inn i feltet til Bolasie, som brystet ballen ned til McArthur. Han la igjen ballen rolig ut til Ward, som fikk sin revansje med et knallhardt skudd fra 25 meter inn i nedre hjørne for keeper.
Omgangen endte med at Coquelin felte Zaha klart, noe som for mange så ut til å være hans andre gule kort. Men dommeren valgte både nå og senere å unngå å gi spilleren det røde kortet.
Rett etter pause la Zaha perfekt inn til Wickham, som bare var centimeter unna å føre Palace i ledelsen, i det han satt ballen hardt inn på innsiden av tverrliggeren.
Etter 55 minutter var ulykken ute. Sanchez headet hardt inn i feltet fra kort hold, og Delaney klarte ikke å unngå å sette ballen i eget mål.
Begge lag hadde to store sjanser etter dette, hvor den aller største var når Mutch headet ballen rett over åpent mål fra kort hold. Dette ble dessverre aldri Palace sin dag, men laget gjorde en god prestasjon, og det bør være gode muligheter til å slå fjorårets dårlige poengfangst på Selhurst.
Palace: McCarthy, Ward, Dann, Delaney, Souare, Cabaye, McArthur (Bamford 80), Zaha (Lee 76), Puncheon, Bolasie (Mutch 46), Wickham. Ubenyttede innbyttere: Hennessey, Mariappa, Jedinak, Murray.
passion