2. desember 2011

Manchester United 1 Crystal Palace 2 EEO

Palace skal møte Cardiff i semifinalen i ligacupen, etter en historisk cupseier over Manchester Utd på Old Trafford onsdag kveld. Palace gikk opp i ledelsen tidlig i andre omgang etter et fantastisk langskudd av Darren Ambrose. United utlignet minutter etterpå gjennom Federico Machedo på straffe, før Glenn Murray satte inn seiersmålet på en heading fra kort hold.

Vertene lot flere fra stjernegalleriet hvile, men hadde likevel åtte landslagsspillere i aksjon, og før kampen var mange overrasket over hvilket sterkt lag de stilte med. Til tross for dette var det Palace som satt tonen på banen, og vår egen Wilfried Zaha som stod for de lekre detaljene og ble utsatt for de harde taklingene før pause. En for dagen dyktig dommertrio, slo ned på Uniteds destruktive spill med to gule kort, men unnlot å dømme frispark eller straffe til Zaha i to omdiskuterte situasjoner.

Det er likevel andre omgang alle snakker om etter kampen. Omgangen startet med et svakt press fra hjemmelaget, før Darren Ambrose satte inn en kanon fra 35 meter etter 65 minutter. Målet var så flott at Gary Neville har omtalt det som det beste målet scoret av et bortelag på Old Trafford på mange år.

Paddy rev så ned United spiss Macheda i feltet, og spissen satte selv inn straffen for 1-1. Resten av omgangen rant ut i sanden uten de store sjansene, men etter at Glenn Murray kom inn som innbytter løftet Palace laget, og produserte sjanser igjen.

I første ekstraomgang fortsatte Palace å sette inn presset, mens Palace sangene var alt man kunne høre over Old Trafford. Et nydeling Ambrose frispark i det 98. minutt fant Murray på femmeteren, som lett headet Palace i ledelsen. Resten av kampen rant ut i sanden, uten at United virket spesielt farlige.

Nå er Palace i semifinalen for første gang på 10 år, hvor de skal møte Cardiff i et møte hjemme og borte i januar. Den andre semifinalen er Manchester City vs Liverpool.