2. desember 2011

Crystal Palace vs Derby 1-1

Bare 48 timer etter seieren over Manchester United i ligacupen, kom Derby County til Selhurst Park for ligakamp, og nok en tv-kamp til stor glede for alle norske fans. Mål av Chris Martin tidlig i første omgang, og et selvmål av Paddy i slutten av andre, førte til at lagene delte poengene mellom seg.

Dougie Freedman hadde gjort store utskiftninger på laget, med hele ti endringer fra laget som startet på Old Trafford. Nysignerte Dekel Keinan fikk sin debut, mens Chris Martin fikk sjansen fra start for andre ligakamp på rad. Noe overraskende var også Calvin Andrew i startoppstillingen sammen med Jonathan Parr, mens Steffen Iversen satt hele kampen på benken. Antonio Pedroza kom inn som innbytter i andre omgang for nok en debut.

Derby startet sesongen som et topplag, men hadde før dagens kamp hele fem tap på rad. Samtidig hadde ikke Palace scoret på 485 minutter i ligaen, så det var liten tvil om at det var revansjelystne lag som stilte til start. En seier ville ført Palace tilbake i kampen om kvalifiseringsplassene for opprykk, men når det ble uavgjort så henger de fortsatt noe etter.

Det var ingen stor kamp man var vitne til denne fredag kvelden, men håpet tentes tidlig, når Chris Martin satte ballen i noten etter 15 minutter, og tok Palace opp i ledelsen. Kamp bølget så frem og tilbake, med brukbar defensiv kontroll av hjemmelaget. Dette endret seg noe i andre omgang, da Derby førte det meste av spillet og skapte de største sjansene. Ballongen sprakk i det 75. minutt, daPaddy McCarthy var uheldig på et hardt Derby innlegg. Han satte ballen forbi Speroni og i eget nett, og dermed hadde bortelaget utlignet. Ingen av lagene så farlige ut etter det, og selv om Dougie satt innpå Pedroza for å styrke angrepet, fikk det Mexicanske talentet ikke vist seg fram.