17. juni 2007

Nesten, bare nesten…

Til tross for dårlig oppmøte, fikk vi i CPSS stilt lag til Supportercupen lørdag 9. juni, og gjorde en meget god innsats. Vi endte opp med 5 poeng, noe som bare holdt til 3. plass i gruppa, da både Everton og Newcastle også hadde 5 poeng men bedre målforskjell. Trist at vi ikke gikk videre, men vi ble ubeseiret og spilte bedre fotball enn det Taylors gutter har vist…

Troppen bestod av Kai, Tom Marius, Henning, Marius, Peter, Kenneth, Espen og Christian. Kun én innbytter i den ulidelige varmen, med andre ord…nnnnPalace var trukket i gruppe J sammen med Everton, Newcastle og Burnley. En tilsynelatende grei gruppe, da ingen av lagene har tradisjon for å være veldig sterke i turneringen. Burnley har vi slått tidligere og for så vidt også fått rundjuling av tidligere… Første kamp begynte 10:10 til stor glede for de fleste av oss, da dette er relativt sent i Supportercup-sammenheng. Merkelig nok er det en del som har problemer med fokus til kamper som starter i 8-tiden.

Everton viste tidlig at dette ikke ville bli noen enkel oppgave for de 7 utvalgte Palace-gutta. Gjengen fra Goodison Park hadde mye av banespillet og tok etter hvert ledelse 1-0 på en flott vending med påfølgende volleyskudd i hjørnet. Selv ikke Kai ”Martyn” Lindseth hadde noen sjanse på den! Vi slet med å skape sjanser men var heldige i en situasjon der Christian sendte et innlegg inn i mølja foran målet til Everton, og ballen traff hånda til en av de blå. Straffe! Da ingen var veldig ivrige etter å ta straffen, ble jobben tildelt en noe nervøs Christian som sendte ballen iskaldt til høyre, mens keeper sprellet til venstre! 1-1 og Palace var på hugget… i rundt regnet 45 sekunder. Da sendte en Everton-spiller et innlegg mot mål som de fikk stusset videre i en bue over Kai. 2-1 og tilbake til tegnebrettet for Ørnene. Klokka gikk nå veldig fort og det nærmet seg slutten på de 20 minuttene, da et oppspill fra Kai ble tuppet videre fra Christian mot Henning. Den lange spissen gikk rutinert til dødlinja og sendte ballen hardt inn i feltet der Espen stormet til og kontant satte ballen helt nede i hjørnet! Everton 2 og Palace 2! Kampen var slutt ikke lenge etter og Palace-gjengen kunne si seg fornøyd med ett poeng og imponerende opphenting!

Timene gikk, sola stekte og Newcastle stod for tur. The Magpies hadde tidligere feid over Burnley med 5-0 så vi visste at her krevdes knallhard jobbing! Espen tok plass i forsvaret sammen med Peter, mens Marius startet på høyresiden i vår 2-3-1 formasjon. Sentralt spilte Christian, Kenneth tok plass til venstre og Henning på topp. Newcastle hadde ikke uventet ballen mye, men slet med å skape sjanser. Vi, derimot, forsvarte oss på imponerende vis og klarte samtidig å skape de klart største sjansene i kampen. Både Marius og Tom Marius hadde muligheter til å sende oss i ledelsen, men marginene var i mot oss. Desto heldigere var vi da en corner ble skutt hardt inn foran mål, der den traff Kai, gikk i Kenneth, tilbake i leggen til Kai, i Kenneth igjen og til slutt i stolpen og ut! Dramatisk, men vi slapp med skrekken og kampen ebbet ut i 0-0. Noe skuffet over ikke å ha satt sjansene var vi likevel godt fornøyd med en disiplinert og beinhardt gjennomført kamp!

Foran siste kamp var det klart at vi måtte vinne for å gå videre, og aller helst med 6-0, da Burnley hadde tapt 0-5 også for Everton! Burnley stilte nå med kun 5 utespillere og vi var tydelig preget av at dette skulle være en lett kamp der det bare var å finne frem kuleramma. Det gikk som det måtte: plutselig var Burnley i gjennom og det stod 0-1. Auda! Vi begynte etter hvert å vise at vi var det klart beste laget, men de helt store sjansene skapte vi ikke. Men så, halvveis ut i kampen gikk Marius på et glimrende løp på høyrekanten, kom seg inn i feltet og fikk skuddet sitt blokkert… Dermed lå ballen på et sølvfat til Christian som enkelt kunne prikke inn 1-1! Vi var tilbake i kampen, men måtte konsentrere oss om å vinne og ikke tenke på at vi måtte score mange mål. Palace trykket og trykket og ble til sist belønnet med et mål til fra Christian. 2-1 og vi gikk mot seier! Kampen var etter hvert slutt, og vi måtte innse at vi som best kunne avansere som en av 6 beste gruppetoere (av 10 grupper).

Det viste seg imidlertid at en lang rekke toere hadde 6 poeng og dermed lå bedre an enn dagens stolte ørner. Dermed kunne vi konstatere at vi ikke ville gå videre i år heller, og da kampen mellom Everton og Newcastle også endte uavgjort ble vi kun nr. 3 i gruppa. Likevel må vi si at det var deilig å kunne gå gjennom gruppespillet uten tap, og ta hele 5 poeng på marathon-tabellen! Palace gikk ned, men med flagget til topps!

PS: Vinner av turneringen ble Tottenham, som slo Celtic i finalen. Grattis.